English (US) | Nederlands
Maandag 17 mei 2004
Beteta-Orea
57 km
Alweer mooi weer (> 20°).
1200 m klimmen in totaal

Maandag 17 mei 2004 Beteta-Orea 57 km Alweer mooi weer (> 20°). 1200 m klimmen in totaal

Beginnen met te klimmen naar Masegosa, daarna een waanzinnig mooie en steile (14°) afdaling naar de Taag. De gieren bevolken de rotsen, die er voor het gevoel hhog boven uitsteken. In Peralejos drinken we koffie en kopen wat voor de lunch in het plaatselijke winkeltje, dat gerund wordt door een mijnheer die als ik mij goed herinner zelfs Nederlands sprak (of in ieder geval een vreemde taal) die ons verzekert dat we best een stuk kunnen afsteken door een niet op de kaart aanwezige weg naar Chequilla te nemen.
Nou dat zullen we weten. Veel loopwerk op een grindweg met af en toe 13° klimwerk. Wel met fraaie uitzichten.
Bij de Chequilla wordt het wat onweerachtig en we blijven daar een tijdje schuilen om het onweer voorbij te laten trekken. Het spettert wat en het rommelt wat en als het ergste voorbij is fietsen we verder naar Checa. Daar blijken alle overbnachtings adressen dicht te zijn dus door naar Orea. Als we daar aankomen zien we een kilometer of 2 buiten het dorp een groot wit gebouw dat er als een hotel uitziet.
En inderdaad, dus besluiten we daar maar te overnachten.
We slapen op de verdieping en als Joke na het douchen haar fietsbroek wil laten uitwaaien, valt die op een afdakje beneden ons. De baas moet er bij komen om met een soort pikhaak de fietsbroek te redden.
Wouter en Ruurd maken ook de fietsen nog schoon voordat we aan tafel gaan en een redelijk lekkere maaltijd voorgeschoteld krijgen door de inmiddels opgetrommlede kokkin.

Reacties

Voeg reactie toe

Nog geen reacties. Schrijf de eerste reactie!

  •  

Share Photo

Foto-informatie

Populaire labels

Navigator

  • Spanje2004 085
's Ochtends op weg naar Beteta
  • Maandag 17 mei 2004
Beteta-Orea
57 km
Alweer mooi weer (> 20°).
1200 m klimmen in totaal
  • Spanje2004 086
Alweer bij de Taag met rotsen en gieren