English (US) | Nederlands
Donderdag 13 mei 2004,
Berlanga-Medicaneli,
67 km,
zonnig.

Donderdag 13 mei 2004, Berlanga-Medicaneli, 67 km, zonnig.

Als we wakker worden, schijnt de zon en dat blijft praktisch de hele dag zo. We fietsen min of meer langs de Rio Torete richting Caltojar met aan de rechterkant een bergrug. We besluiten niet omhoog te klimmen naar gerestaureerde Hermita en stoppen in Caltojar om koffie te drinken en een winkel te vinden. Helaas geen koffie te krijgen en geen winkel te vinden. Wel talloze reproducties van Picasso op de muren van de huizen.
We fietsen door naar de oude vestingstad Rello door een redelijk leeg en woest maar zeer mooi landschap. Van beneden af gezien is Rello een grote lange muur.
Binnen de muur vinden we een bar om koffie te drinken en we bekijken de vesting per fiets rondom langs de muur met af en toe schitterende uitzichten.
Daarna fietsen we door naar Medinaceli, een behoorlijk drukke plaats, maar er is een ouder hoger gelegen gedeelte (alweer een oude vesting) op een kilometer of 2 afstand. Daar vinden we een goed onderkomen na wat zoekwerk. Dwalen voor het eten door de oude straatjes en langs de oude muren en eindigen in de lokale bar waar het een komen en gaan van jewelste is.

Reacties

Voeg reactie toe

Nog geen reacties. Schrijf de eerste reactie!

  •  

Share Photo

Foto-informatie

Populaire labels

Navigator

  • Spanje2004 071 - Berlanga, de kasteelruine. Nr 5.
  • Donderdag 13 mei 2004,
Berlanga-Medicaneli,
67 km,
zonnig.
  • Spanje2004 022 - Caltojar, met Picasso muur. Nr 1.